A fost un dublu eveniment: o sărbătoare a rozelor şi un concurs de pictură, grafică şi colaj. Participanţii au putut juriza lucrările.

`Sărbătoarea Trandafirului` a fost organizată la îndemnul cu iniţiatorilor proiectelor `Cities Of Roses` Portland (SUA) şi `Educaţia Civică Comunitară` Timișoara.

Festivitatea a avut ca invitaţi specialişti importanţi din domeniu horticulturii ornamentale, precum Prof.dr.Ana Felicia Iliescu - de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice din Bucureşti, Dr.ing.Stefan Wagner - preşedintele Asociaţiei Amicii Rozelor din România (vezi mesajele în caietul de impresii al grădinii >>)
Oaspeţii de onoare au fost: Dl.primar Ioan Crişan - din comuna Vladimirescu (de care aparţine localitatea Mândruloc), Prof.dr. Lizica Mihuţ - rectorul Universităţii Aurel Vlaicu, Dr.ing. Ioan Don - direcorul Grădinii Botanice Universitare Macea.

Printre participanţi:  Universitatea de Ştiinţe Agricole Timişoara, Universitatea Tibiscus Timişoara,  Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti, Liceul de Arte Plastice Timişoara, Liceul teoretic Jan Lois Calderon Timişoara, Liceul teoretic Grigore Moisil Timişoara, Asociaţia `Amicii Rozelor` din România

Un minunat mixaj de entuziasm, tinereţe, spirit, culoare şi parfum de trandafiri.

Expoziţie Pictură-Grafică-Foto-Colaj

Este prima expoziție organizată de Fundaţia Eutopia Gardens. Tematica lucrărilor este una florală. Elevi din Timişoara şi Arad au pregătit lucrări de pictură, grafică, colaj şi fotografie.

PARTICIPANŢI

Fiind primul eveniment de acest tip organizat de noi, am lansat puţine invitaţii de participare, în dorinţa de găsi mai întâi forma de organizare optimă. Ne dorim însă în viitor o participare largă, cu elevi din mai multe zone ale ţării. Deocamdată am invitat câteva şcoli din Arad şi Timişoara şi, spre surpinderea noastră Timişoara a răspuns pozitiv în măsură covârşitor mai mare. Le mulţumim inimoşilor profesori Timişoreni care şi-au antrenat elevii să participe la această activitate extraşcolară!

PREGĂTIREA EXPOZIŢIEI

Lucrările au fost afişate pe panouri (asigurate de Primăria Arad) şi numerotate. Vizitatorii au notat lucrările pe care le-au considerat intersante şi, în urma centralizării acestor opţiuni au fost desemnaţi câştigătorii.

EXPONATE

Între concurenţi a existat o diferenţă de vârsta destul de mare, dar fiecare a putut selecta o categorie de concurs care să i se potrivească.
Cei mici au făcut mai multe desene, cei mari pictură, grafică, colaj iar la fotografie a concurat toată lumea.

PREMII

Câştigătorii au primit câte un trofeu, o diplomă şi o recompensă financiară. Fondul pentru recompensele financiare s-a ridicat la 15 milioane lei.
Premiile acordate, destul de substanţiale, au adus bucurie câştigătorilor şi au ambiţionat toţi participanţii. Ne aşteptăm la creşterea calităţii lucrărilor, în ediţia următoare.

Vezi Lista Premianților >>