Familia imperială japoneză, numită și „Casa imperială japoneză” sau „Dinastia Yamato”, este compusă din acei membri ai familiei Împăratului Japoniei care îndeplinesc funcții oficiale.

Monarhia japoneză este cea mai veche monarhie ereditară din lume care mai există, fiind recunoscuți 125 de împărați legitimi de la data înscăunării Împăratului Jimmu (considerat a fi fondatorul dinastiei Yamato) pe data de 11 februarie 600 î.H.

Conform Legii Familiei Imperiale din 1947, sunt considerați membri ai familiei imperiale: Împăratul Japoniei; Împărăteasa; Împărăteasa-Mamă; Împărăteasa-Bunică; Prințul moștenitor și consoarta sa; nepotul imperial care este moștenitor prezumptiv şi consoarta sa; ceilalți nepoți și consoartele lor; nepoatele nemăritate pe linie paternă; prinții imperiali și consoartele; și prințesele imperiale. Copii legitimi și nepoții/nepoatele pe linie paternă ai Împăratului sunt „prinți imperiali” în cazul bărbaților, și „prințese imperiale” în cazul femeilor. Descendenți mai îndepărtați masculini sunt numiți „prinț”, iar pentru descendenți de sex feminin „prințesă”.

Informaţii despre

Nume Yamato
Domiciliu Japonia
Please wait...